Nóż Fiskars 977834 Fuzion typu Usuba
Przedmiotem sprzedaży jest: Nóż Fiskars 977834 Fuzion typu Usuba.
Nóż typu Usuba z kolekcji FUZION fińskiej marki FISKARS. Długość ostrza noża: 17 cm. Długość całkowita: 30.5 cm Waga: 194 g.
Nóż Usuba idealnie nadaje się do krojeni i siekania warzyw.
Linia noży Fuzion to połączenie fińskiej jakości i tradycyjnego, japońskiego wzornictwa. Wyprofilowane rękojeści są pokryte powłoką antypoślizgową, która gwarantuje pewny uchwyt. Noże przeznaczone są dla osób praworęcznych.
{tab=Opis}
Akcesoria kuchenne z linii Functional Form to narzędzia bardzo przydatne w każdym gospodarstwie domowym. Są praktyczne, funkcjonalne, eleganckie i do tego wykonane z mocnych, trwałych tworzyw. Coraz chętniej oddajemy się kulinarnym eksperymentom w stylu fusion. Odpowiednio dobrany nóż kuchenny niezwykle usprawni nam pracę i ułatwi osiągnięcie zamierzonego efektu.
Idealny nóż do krojenia i siekania warzyw. Długość ostrza: 17 cm. Waga: 194 g.
Nóż typ Usuba - idealny nóż do krojenia i siekania warzyw. długość ostrza: 17 cm. Podobnie jak kuchnia łączący kulinarne tradycje różnych zakątków świata, tak linia noży Fuzion marki Fiskars to połączenie fińskiej jakości wykonania i tradycyjnego, japońskiego wzornictwa. Wyprofilowane rękojeści pokryte powłoką antypoślizgową gwarantują pewny uchwyt, dzięki temu są bezpieczne i wygodne w użytkowaniu. Noże przeznaczone są dla osób praworęcznych.
Ich nowoczesne wzornictwo to dzieło Tobiasa Wandrupa, projektanta od lat współpracującego z Fiskars.
Młody duński projektant Tobias Wandrup, jest źródłem nowoczesnych i luksusowych projektów nowych linii noży kuchennych Fiskars. Ich innowacyjne funkcje stawiają firmę Fiskars jako eksperta w zakresie cięcia i ergonomii. Linia Fusion jest współczesną interpretacją połączenia tradycji japońskich i europejskich.
Uchwyty są wykonane z tworzywa ABS: solidne, bardzo odporne na wstrząsy. Przyjemne w dotyku, tworzywo zabezpiecza ślizganie się noża, nawet gdy dłoń jest mokra. Noże Fiskars są odpowiednie dla osób praworęcznych i leworęcznych. Rękojeści w nożach bardzo wygodnie leżą w ręku. Są również bardzo lekkie i łatwo się nimi operuje.
W linii Fuzion znajdziemy 9 typów noży, z pomocą których z łatwością przyrządzimy i codzienny, i wykwintną kolację.
- Funkcjonalny nóż szefa kuchni z szerokim ostrzem przy rękojeści jest niezastąpiony przy siekaniu warzyw i krojeniu mięsa. Podobnie nóż santoku, którego szeroka klinga zapewnia stabilne cięcie dużych kawałków mięsa i twardych warzyw.
- Do ryb - filetowania i krojenia - najlepiej nada się nóż typu yanagiba, z długim wąskim i sprężystym ostrzem. Możemy być pewni, że porcjowane takim nożem rybie tusze zachowają pełnię walorów smakowych.
- Z kolei do siekania i krojenia warzyw wybierzmy nóż typu deba albo nóż typu usuba, o szerszym i dłuższym ostrzu.
- W dobrze wyposażonej kuchni nie powinno zabraknąć także długiego noża z ząbkowanym ostrzem - do pieczywa, przyda się także nóż do skrobania oraz nóż do obierania jarzyn.
Nawet najlepsze noże kuchenne, aby długo nam służyły, wymagają właściwego traktowania. Do ich przechowywania Fiskars poleca listwę magnetyczną lub kostki magnetyczne. Możemy też kupić zestaw 5 noży w bambusowym bloku. Prawidłowe ich naostrzenie ułatwi prosta w użyciu ostrzałka Roll-Sharp™.
Linia noży Fuzion przeznaczona jest głównie dla osób praworęcznych.
{tab=Specyfikacja}
SPECYFIKACJA PRODUKTU:
Specyfikacja | |
Materiał: | Stal nierdzewna |
Twardość: | HRC 55 |
Materiał rękojeści: | ABS Tworzywo sztuczne |
Kolor: | czarny |
Przeznaczenie: | Do siekania warzyw i owoców |
Długość ostrza: | 17cm |
Długość całkowita: | 30.5 cm |
Szerokość ostrza: | 5 cm |
Waga: | 194g |
{tab=Porady}
Kilka porad użytkownaia:
Nóż będzie ostry, jeśli jest wykorzystywany na miękkim podłożu do krojenia z drewna lub plastiku, ale nigdy nie należy na blatach kuchennych np. marmurowych oraz deskach szklanych, takie powierzchnie niszczą ostrza znacząco. Ostrzenie noży Fiskars jest zalecane, na ostrzałce lub kamieniu w regularnych odstępach czasu. Noże Fiskars noże posiadają twardość między HRC52 i HRC56, idealną do użytku domowego. Wszystkie noże Fiskars można myć w zmywarce. Niemniej jednak, mycie ręczne jest zalecane do dłuższego życia noża. Muszą być one suszone natychmiast po myciu. Nie należy ich moczyć. Nie pozwól, aby żywność osiadała na ostrzu, inaczej kwasy z jedzenia mogą uszkodzić powierzchnię.
{tab=Recenzje i opisy na Youtube}
{youtube}xxxxxx{/youtube}